Coufal s Titěrou přiváží z Orlové stříbro, Strejček bronz

V Orlové se konal již 27. ročník mezinárodního turnaje Czech Junior International. Na domácím turnaji startovalo mnoho českých hráčů. Dominovali však malajsijští hráči. Pražským esům se však dokázalo dosáhnout na medaile v chlapeckých čtyřhrách. Vojtěch Strejček veze bronz. Prosecké duo Kryštof Coufal, Filip Titěra stříbro.

Kryštof Coufal s Filipem Titěrou v prvním kole vyzráli na Poláky až ve třetím setu poměrem 26-24, 12-21, 22-20. Od té doby je čekali čeští protihráči. Ve čtvrtfinále přišla další bitva s vesteckými Štěpánem Líbalem a Alešem Foukalem. Coufal s Titěrou zvítězili 17-21, 21-13, 21-13. Poslední střet, který přinesl pražským další medaili, byl v semifinále. Postavili se proti sobě parťáci Coufal, Titěra a hamerský Vojtěch Strejček s Kryštofem Klímou z Českých Budějovic. Opět tři sety s postupem do finále prvních jmenovaných. Zde pražští však již nestačili na malajsijské hráče. Uzmuli tak krásná dvě místa – bronzovou a stříbrnou příčku.

V singlu se nejlépe z pražských vedlo Lukáši Thorovi, který se dostal do třetího kola. V singlu holek to byly hned dvě hráčky: Vanda Sedláčková a Amélie Maixnerová, které uzmuly stejné umístění jako Thor.

Debl holek skončil pražským nadějím v druhém kole. Erika Osičková, Amélie Maixnerová podlehly Polkám ve dvou setech. Vanda Sedláčková, Ivana Treperová vzdorovaly nasazeným dvojkám a dotáhly boj do třetího setu. Nicméně soupeřky byly lepší.

Ve smíšené čtyřhře byly Filip Titěra s Amélií Maixnerovou v druhém kole jen těsně od skalpu nasazených jedniček. Koncovka třetího setu se jim stala osudná 21-17, 14-21, 18-21. Druhý pražský pár Adam Srnec, Ivana Treperová se též dostali do druhého kola, kde byla následně jejich cesta utnuta rumunskými hráči.

Děkujeme všem pražským hráčům za reprezentaci na jedné z vrcholných akcí ČBaS a přejeme spoustu úspěchů na nadcházející MČR, které se uskuteční již 9. – 10. 12. v Brně. Budeme držet palce.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.

FOTO: Czechbadminton