Prosek druhý na MČR klubů U15, další 2 pražské týmy ve čtvrtfinále

Žákovská kategorie MČR klubů byla odehrána na domácí půdě v BB areně ve Štěrboholech pod taktovkou Pražského badmintonového svazu. Celkem 16 družstev se vrhlo do třídenních bojů o cenné kovy. Z pražských pěti klubů postoupily do čtvrtfinálových kol tři kádry. Prosek usiloval o zlatý hattrick. Ve finále však těsně neuspěl proti týmu Pavla Maňáska.

Největším želízkem v ohni byl z pražských řad SK Prosek. Tento tým se již potřetí v řadě pokoušel o vítězství. Los nebyl jednoduchý. Ve čtvrtfinále se odehrálo pražské drama a zároveň jedno z nejzajímavějších střetnutí turnaje. Prosek proti nabušenému týmu Markéty Osičkové – TJ Astra Zahradní Město. Bojovalo se o každý bod. Čtyři astrácké mečboly dokázali prosečtí odvrátit a tak zvítězili ve dvou rozhodujících sadách 21-19. Udolali Astru 4-3.

Prosek lehce přejel BA Olomouc. Ve finále však nastalo další drama. Proti Rychnovu nad Kněžnou nastal opět lítý boj, však tentokrát s opačným výsledkem. 4-3 tentokrát pro Rychnov. Ze sedmi zápasů šli tři do rozhodujícího setu. Velkolepé finále.

Do čtvrtfinále se dostal i poměrně mladý klub MTAC Praha. Nestačil však na Benátky, které skončily bramborové.

Děkujeme všem pražským týmům za reprezentaci a přejeme spoustu úspěchů do budoucna,

PBaS

FOTO: SK Prosek Praha

Kompletní výsledky naleznete ZDE