GPA U17: dvě zlata, tři stříbra, pět bronzů a spousta zkušeností

Hradec Králové hostil další celostátní turnaj GPA tentokrát pro kategorii dětí do sedmnácti let. Pražští opět dominovali a obsadili všechny příčky na stupních vítězů napříč disciplínami. Amélie Maixnerová získala titul ve dvouhře a následně přidala stříbro s Erikou Osičkovou v deblu. Další zlato vybojoval Lukáš Thor ve čtyřhře. Druhou příčku obsadil Filip Titěra ve dvouhře a smíšené čtyřhře s Amélií Maixnerovou. 2x bronzová skončila Adéla Turoňová, která se kvůli problémům se zády na čas nemohla účastnit tréninků ani turnajů. Další bronzy přidali Štěpánka Nýdrlová v singlu, Petr Bříza v deblu a Lukáš Thor s Erikou Osičkovou v mixu.

Amélie Maixnerová v singlu startovala jako nasazená jednička a svůj post stvrdila zlatem, když nekompromisně zvítězila ve dvou setech nad všemi soupeřkami.

Štěpánka Nýdrlová si v této disciplíně doslova vydřela bronz. Do semifinále se dostala třísetovým vítězstvím nad Karolínou Axmanovou z Olomouce (22-20, 21-23, 21-18). V následujícím kole jí cestu ukončila Karolína Kalkušová.

Druhé zlato přidal Lukáš Thor, který nově hájí modré barvy. Jeho mateřským klubem se stal SK Prosek. V semifinále deblu zvítězil po boku brněnského Michala Havlíčka nad svým týmovým kolegou Petrem Břízou, hrajícím s Kryštofem Klímou z Českých Budějovic. Ve finále si Thor s Havlíčkem lehce poradili s bratry Raškovými poměrem 21-14, 21-8.

V holčičí čtyřhře se též dařilo. Amélie Maixnerová a Erika Osičková se dostaly do finále. Zde změřily síly s Nelou Fliglovou a Eliškou Mikešovou. Soupeřky byly lepší a pražské dívky si odvezly stříbro.

Adéla Turoňová musela svůj semifinálový deblový zápas i mix skrečovat. V obou případech se svými parťáky zvítězila ve dvou zápasech. S hamerským Adamem Srncem se měli postavit Amélii Maixnerové a Filipovi Titěrovi.

Díky skreči si Maixnerová s Titěrou trošku odpočinuli a ve finálovém boji dostali možnost pomstít Eriku Osičkovou a Lukáše Thora, kterým byla cesta ukončena ve třech semifinálových setech Ondřejem Kaplanem a Nelou Fliglovou. Finále opět na tři sety, ale ani tentokrát se pražským nepovedlo proměnit koncovku rozhodujícího setu ve vítězství.

Poslední medaile putovala do rukou Filipa Titěry. Titěrova pouť turnajem se s výjimkou úvodního a konečného zápasu vlekla v duchu tříseťáků. Ve finále se postavil Lukášovi Patzákovi, ale prohrál.

 

Pochvala patří všem pražským hráčům a trenérům. Stále je na čem pracovat, ale jsme rádi, že se dětem daří. Přejeme spoustu úspěchů do nového roku!

PBaS

 

Medailové výsledky pražských hráčů:

Filip Titěra – prosek – stříbro BS

Amélie Maixnerová – zlato GS

Štěpánka Nýdrlová – bronz GS

Lukáš Thor – zlato MD (s Michal Havlíček SKP Kometa Brno)

Petr Bříza – bronz MD (s Kryštof Klíma – TJ Sokol České Budějovice)

Amélie Maixnerová + Erika Osičková – stříbro GD

Adéla Turoňová (s Karolínou Kalkušovou – 1973 Benátky nad Jizerou) – bronz GD

Filip Titěra + Amélie Maixnerová – stříbro XD

Lukáš Thor + Eliška Osičková – bronz XD

Adam Srnec + Adéla Turoňová – bronz XD

 

Foto: SK Prosek