MČR U17: Koliášová přiváží 2 tituly, Krulová jeden. Celkem pražští posbírali 10 medailí.

Pražští se blýskli na MČR U17 v Brně, kde posbírali řadu medailí. Dvojnásobnou mistryní se stala Kateřina Koliášová. Zlato domů veze i Krulová. Vicemistryně jsou Sedláčková s Treperovou v deblu. Treperová přidala stříbro i v mixu. Bronz ukořistili Maixnerová a Sedláčková v singlu, Lucie Paterová v deblu. Jedinými chlapci, kteří dosáhli na medaile byli Adam Srnec po boku Vojtěcha Havlíčka a Vojtěch Strejček s Kryštofem Klímou.

Nejúspěšnější hráčkou turnaje se stala Kateřina Koliášová, která získala dva tituly. V deblu po boku Kateřiny Osladilové (TJ Sokol Klimkovice) a v mixu s Vojtěchem Havlíčkem (TJ Sokol Polabiny Pardubice). V deblu si dívky bez ztráty setu došly až pro titul. Cestou porazily Lucii Paterovou s Nelou Fliglovou a ve finále si zdatně poradily s proseckými hráčkami Vandou Sedláčkovou a Ivanou Treperovou.

V mixu Kateřina Koliášová s Vojtou Havlíčkem zaváhali pouze v jediné sadě. Set jim vzalo brněnské duo Havlíček-Königová. Další ztrátu si nedovolili a radovali se ze zlata, když ve finále porazili Ivanu Treperovou s Adamem Burgetem.

Lucie Krulová startovala v roli nasazené jedničky. Nekompromisně si razila cestu. V semifinále jasně porazila medailistku z ME Amélii Maixnerovou 21-12, 21-8. Finále bylo ještě jasnější. Krulová snadno zdolala Petru Benišovou 21-10, 21-8, čímž pomstila Vandu Sedláčkovou, jež skončila o kolo dřív.

Chlapci se na bedně umístili pouze ve čtyřhře. Bronz si odváží Adam Srnec a Vojtěch Strejček. Strejček spojil síly s Kryštofem Klímou. Společně vzdorovali nasazeným jedničkám a pozdějším vítězům disciplíny. Nakonec podlehli poměrem 17-21, 14-21. Z druhé strany šli Srnec s Havlíčkem, kteří o kousek nestačili na domácího Ciróka s Fucimanem.

Děkujeme všem pražským hráčům za reprezentaci a přejeme spoustu dalších úspěchů do budoucna,

PBaS

Medailové výsledky pražských hráčů:

WD:

Zlato: Kateřina Koliášová (SK Hamr, z.s.) a Kateřina Osladilová (TJ Sokol Klimkovice)

Stříbro: Vanda Sedláčková (SK Prosek Praha, z.s.) a Ivana Treperová (SK Prosek Praha, z.s.)

Bronz: Lucie Paterová (MTAC Praha, z.s.) a Nela Fliglová (BADMINTON FSpS MU, z.s.)

WS:

Zlato: Lucie Krulová (Meteor Praha, z.s.)

Bronz: Amélie Maixnerová (SK Prosek, z.s.) a Vanda Sedláčková (SK Prosek, z.s.)

XD:

Zlato: Kateřina Koliášová (SK Hamr, z.s.) a Vojtěch Havlíček (TJ Sokol Polabiny Pardubice)

Stříbro: Ivana Treperová (SK Prosek Praha, z.s.) a Adam Burget (TJ Sokol Polabiny Pardubice)

MD:

Bronz: Adam Srnec (SK Hamr, z.s.) + Vojtěch Havlíček a Vojtěch Strejček (SK Hamr, z.s.) + Kryštof Klíma  (TJ Sokol České Budějovice)