MČR družstev U15: Prosek obhájil titul!

Ve Vendryni se od 9. do 11.12. konalo mistrovství republiky družstev věkové kategorie U15. Praha zde měla několik želízek v ohni – obhájce titulu z loňska SK Prosek Praha, TJ Astru Zahradní Město, MTAC Praha a TJ Sokol Radotín. V konkurenci patnácti týmů se Proseku podařilo vystoupat na nejvyšší stupínek. Astra skončila těsně pod stupni vítězů.

Nejprve se družstva utkala ve čtyřech skupinách (A-D). Prosečtí hráči zde naprosto dominovali, když neprohráli jediný zápas a tři týmy udolali 7-0, čímž postoupili do vrchní části tabulky o 1.-8. místo. Prosek ztratil jediný bod v mixu proti TJ Sokol Klimkovice. Následně přidal dvě vítězství poměrem 5-0 nad BA Olomouc a SKB Český Krumlov. Hráči Proseku vystoupali na nejvyšší stupínek v tričkách hlásající „Po roce opět mistři.“

Astra se též dostala do bojů o medaile. Ve skupině Astráci kralovali. V utkáních o konečné umístění nejprve porazili Badminton Rychnov nad Kněžnou 5-1, následně podlehli krumlovským 2-4. V zápase o třetí místo hráči Astry odehráli šest zápasů proti BA Olomouc. Bod proměnili pouze Erika Osičková a Duc Trung Dinh ve smíšené čtyřhře. TJ Astře Zahradní Město tak náleží bramborová pozice.

TJ Sokol Radotín a MTAC Praha shodně skončili na děleném 9.-12. místě.

Děkujeme všem pražským týmům za reprezentaci a Proseku gratulujeme k druhému titulu v řadě!

PBaS