GPA U17: tři tituly pro pražské hráče

Kromě GPA U13 v Pardubicích se o víkendu 17.-18.9. konalo ve Vinoři i GPA U17. Domácí půda pražským hráčům svědčila a dosáhli hned na tři tituly, jednu stříbrnou medaili a pět bronzových.

Ivana Treperová (SK Prosek Praha) se stala nejúspěšnější hráčkou z pražských řad, když ovládla dívčí dvouhru a brala stříbro ve smíšené čtyřhře.

Hned v druhém kole WS si Treperová připsala skalp nasazené jedničky benátecké Karolíny Kalkušové. Semifinálový zápas proti své týmové kolegyni, Štěpánce Nýdrlové, ustála 14-21, 22-20, 21-14. Boj o titul s Terezou Czajovou (TJ Orlová – Lutyně) byl vyrovnaný. Finále, jak má být! Dívky se rvaly o každý bod. Na konci třetí sady zvítězila „o vlásek“ pražská hráčka.

Amélie Maixnerová z Proseku musela svůj semifinálový zápas proti Tereze Czajové skrečovat, a tak jí, stejně jako Štěpánce Nýdrlové, náleží bronz.

Treperová excelovala i ve smíšené čtyřhře, ve které se po boku Adama Burgeta (TJ Sokol Polabiny Pardubice) dostala až do finále. Burget však kvůli zranění zad finálový zápas MS nedokončil a smíšená čtyřhra musela být skrečována.

Adéla Turoňová (MTAC Praha) a Marek Čepela (TJ Astra Zahradní Město) ve semifinále nestačili na pozdější vítěze disciplíny dvojčata Cirókovi. Přesto solidní výkon!

Na úspěch Treperové navázala Lucie Paterová, která si s brněnskou parťačkou Nelou Fliglovou podmanila dívčí čtyřhru. O postup do finálového kola se dívky utkaly s A. Turoňovou a Denisou Valentovou (TJ Sokol Polabiny Pardubice). V třísetovém zápase si lépe vedla zkušenější Paterová s Fliglovou. Ve finále proti nasazeným jedničkám dívky předvedly klidnou, kontrolovanou hru s konečným výsledkem 21-18, 21-12 a zlato bylo doma.

Bronz z WD přidala Amélie Maixnerová s Erikou Osičkovou (TJ Astra Zahradní Město).

O titul z chlapecké dvouhry se postaral Marek Čepela, který potvrdil pozici nasazené jedničky. V semifinálovém zápase mu zavařil Lukáš Tvrdík (TJ Montas Hradec Králové). Čepela však v závěru třetího setu zvítězil. Finále skrečoval oponent Adam Burget a Čepela se tak radoval z prvenství.

Poslední medaili ukořistil Vojtěch Strejček (SK Hamr) v MD. Se svým deblovým parťákem Kryštofem Klímou z Českých Budějovic prošli do semifinále, kde jim stopku vystavila první nasazená dvojice Burget, Šolar.

Děkujeme všem pražským hráčům za reprezentaci a medailistům gratulujeme.

PBaS

FOTO: Flicker – Czechbadminton

 

Medailové výsledky pražských hráčů:

WS:

1.Ivana Treperová – SK Prosek Praha

3.Štěpánka Nýdrlová – SK Prosek Praha

3.Amélie Maixnerová – SK Prosek Praha

WD

1.Lucie Paterová – MTAC Praha + Nela Fliglová – BADMINTON FSpS MU

3. Amélie Maixnerová – SK Prosek Praha + Erika Osičková – TJ Astra Zahradní Město

3. Adéla Turoňová – MTAC Praha + Denisa Valentová – TJ Sokol Polabiny Pardubice

XD

2. Ivana Treperová – SK Prosek Praha + Adam Burget – TJ Sokol Polabiny Pardubice

3. Adéla Turoňová – MTAC Praha + Marek Čepela – TJ Astra Zahradní Město

MS

1. Marek Čepela – TJ Astra Zahradní Město

MD

3. Vojtěch Strejček – SK Hamr Praha

Kompletní výsledky naleznete ZDE